Epping, Essex

A family-friendly garden with entertainment space.

A spacious and contemporary entertaining space

Our clients asked us to create them a much more useable garden for them and their young family. This required us to redesign aspects of their existing garden to make their space friendlier for children and more functional for social events.

The previously installed decking shapes were quite awkward and made the site feel clunky and claustrophobic. We designed a grand set of steps down from the property to a much more spacious entertaining space.

Paved in contemporary and low maintenance slabs, we created two distinct areas within the entertaining space. We also added a dining area complete with a bespoke outdoor kitchen; featuring a wood-fired pizza oven and a gas grill allow for alfresco style dining.

We have also created a lounge-style space covered with a bioclimatic pergola that allows for use of the garden throughout the year whatever the weather. We designed a fire table with built-in gas bottle storage to ensure the garden can be used in the later hours of the evening.

Finally, we designed a bespoke gym building, clad in slatted western red cedar. The final result of this was a stunning garden that had been designed with our client’s specific brief in mind. Perfect for a young family, this outdoor space serves multiple functions and has many bespoke features that our clients can enjoy all year around.

ENLARGE IMAGE
ENLARGE IMAGE
ENLARGE IMAGE
ENLARGE IMAGE
ENLARGE IMAGE
ENLARGE IMAGE

Take a look at our other projects